Spaanse broodschotel met chorizo, tomaat en paprika
- 4 personen
- 50 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Spaans
- Vlees
bevat per portie
- 528 kcal
- 25 g eiwit
- 35 g vet
- 28 g koolhydraten
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 200 g chorizo, in blokjes
- 2 uien, grof gesnipperd
- 1 grote rode paprika, in stukjes
- 3 tomaten, ontveld, zonder pitjes, in blokjes
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
- 6-8 sneetjes Allinson volkorenbrood, in blokjes
- 3 eieren
- 3 eetlepels melk
- 75 g belegen kaas, geraspt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes chorizo zachtjes uit. Bak de ui en paprika ca. 3 minuten zachtjes mee. Schep de tomaatblokjes en peterselie erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Laat het geheel nog heel even sudderen.
Vet een lage ovenschaal in en verdeel de blokjes brood over de bodem. Schep het chorizomengsel erover. Klop de eieren los met melk, zout, peper en kaas. Schenk dit mengsel over het brood en de chorizo. Bak de schotel in de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
Bron
Het recept 'Spaanse broodschotel met chorizo, tomaat en paprika' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood