Hollandse sla

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,8
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 krop sla
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • ½ eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 tomaat, in stukjes
  • 3 eieren, net niet hardgekookt

Bereiden

Verwijder de stronk van de krop en pluk de sla in stukken. Was de bladeren in koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.

Meng de olie, azijn, mayonaise en mosterd goed door elkaar en voeg de sjalot en de tomaat toe.

Doe de slabladeren in een schaal en sprenkel de dressing eroverheen. Garneer de sla met de in partjes gesneden eieren en serveer.

Kookboek

Het recept 'Hollandse sla' is afkomstig uit het kookboek...

Het groentenparadijs

Manja Visser

Rabarber crumble, koude sperziebonen salade, zelfgemaakte appelstroop - in dit kookboek proef je de heerlijk eerlijke recepten van drie generaties uit een... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (19 stemmen)

Overige salade recept tips

Reacties op dit recept

  • WimPlus 2 theelepels suiker en 1 theelepel tuinkruiden.

    • AnitaDan is het heerlijk.

    reageren

  • brigitteEen paar stukjes bleekselderij erbij is ook heel erg lekker.

    reageren

  • jokeKropsla, dressing, ei en tomaat, zo kreeg ik het thuis altijd met gekookte aardappels en stoof rundvlees met een lekkere jus. Heerlijk smullen maar.

    • HugoBeetje eenvoudig sla maken.

    reageren

  • LisetteKook nieuwe aardappeltjes, maak deze grof / fijn. Op het laatste moment deze complete Hollandse salade met de gekookte warme aardapeltjes mengen. Heerlijk ook met een gebakken visje!

    reageren

  • NellIn plaats van mosterd een klein scheutje gembersiroop in de dressing.

    • MarianneJa, dat is inderdaad heel lekker en bovendien de 'gembermosterddressing' (Lidl), wat kappertjes en stukjes olijf (als je er van houdt)!

    reageren

  • GerritNiet te pruimen

    reageren