Fusilli met spinazie en spekjes

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

bevat per portie

  • 885 kcal
  • 25 g eiwit
  • 51 g vet
  • 80 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 400 g fusilli
  • 2 eetlepels olie
  • 200 g ontbijtspek, in stukjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g spinazie, gewassen en uitgelekt
  • 2 theelepels oregano
  • 100 ml slagroom
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Bereiden

Kook de pasta in ruim water met zout in ca. 10 minuten gaar.

Verhit intussen de olie in een braad- of hapjespan. Bak het spek en de ui gedurende 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Schep de spinazie en oregano erdoor en bak alles nog 3 minuten.

Giet de pasta af en schep hem door het spinaziemengsel. Roer de slagroom erdoor. Verdeel het gerecht over vier borden. Strooi de Parmezaanse kaas erover.

Bron

Het recept 'Fusilli met spinazie en spekjes' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: jreika | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (16 stemmen)

Fusilli recept tips

Reacties op dit recept

  • JiemaoHi all, wat zou een geschikt alternatief kunnen zijn voor spek?

    reageren

  • andréGerookte paprikapoeder of vegetarische spekblokjes van AH.

    reageren

  • JohnHoe groot zijn deze porties? Ik zou graag de voedingswaarde per 100 gram weten, dat is nuttiger dan per portie zonder vermelding van portiegrootte.

    reageren