Fusilli alla napolitana

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,4
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 400 g fusilli
  • 100 g mager spek
  • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • 4 wortelen, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 ml droge witte wijn
  • 4 tomaten, ontveld en in stukjes
  • 50 g geraspte pecorino
  • oregano naar smaak

Bereiden

Kook de fusilli al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak het spek uit. Voeg de bleekselderij, de wortelen, de ui en de knoflook toe en laat meestoven. Overgiet met de witte wijn en strooi de blokjes tomaat erover. Kruid met peper en zout. Laat zachtjes stoven tot de saus goed ingedikt is.

Giet de pasta af en meng die onmiddellijk door de saus. Verdeel de fusilli over de borden en strooi er de geraspte pecorino over. Werk af met oregano.

Kookboek

Het recept 'Fusilli alla napolitana' is afkomstig uit het kookboek...

Zuiders koken in 30 minuten

diverse auteurs

Een van de populairste keukens bij jong en oud is de zuiderse, mediterrane keuken. Wie een zuiders gerecht op tafel zet, oogst altijd veel bijval. En voor extra... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Fusilli recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!