
Malloreddus met pecorino
- 4 personen
- 40 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 300 g kerstomaatjes, doormidden en zonder pitjes
- 1 teen knoflook, doormidden
- 2 eetlepels olijfolie
- 400 g malloreddus
- verse oregano voor het bestrooien
- 50 g pecorino sardo (dop), geschaafd
Bereiden
Doe de tomaten en knoflook in een grote kom en roer ze door elkaar. Dek ze met plasticfolie af en laat ze 30 minuten met rust.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de tomaten en knoflook een paar minuten. Haal de knoflook eruit en gooi hem weg. Bestrooi de tomaten met zout en zwarte peper naar smaak. Haal ze van het vuur en houd ze apart.
Kook de malloreddus in een grote pan kokend water met zout totdat ze komen bovendrijven. Giet ze af en doe ze in de pan met de tomaten. Bak ze 1 minuut, schep ze in een schaal en bestrooi ze met oregano en kaas. Meng alles en zet het op tafel.
Opmerking
Malloreddus - alias Sardijnse gnocchi - zijn een traditioneel-Sardijnse pasta van harde tarwe. Neem voor dit gerecht liefst pecorino sardo-kaas (dop) van het lokale sarda-schaap.
Kookboek
Het recept 'Malloreddus met pecorino' is afkomstig uit het kookboek...

De Zilveren Lepel per regio
diverse auteurs
'De Zilveren Lepel per regio' neemt je mee op een culinaire reis door de 20 streken van Italië. Ontdek van elke regio de unieke ingrediënten en traditionele gerechten voor antipasti, primi, hoofdgerechten, bijgerechten en desserts... lees verder
© Spectrum