Pilav met tomaat

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 8
  • Bijgerecht
  • Mediterraan
  • Vlees

Ingrediënten

  • 100 g spekreepjes
  • 1 kleine zoete ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 400 g tomatenblokjes (vers of uit blik)
  • 1 theelepel fijne suiker
  • 250 g basmatirijst
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 12 kerstomaatjes
  • 40 g Parmezaanse kaas

Bereiden

Bak de spekreepjes op hoog vuur krokant in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en zet apart.

Giet het vet uit de pan en veeg schoon met keukenpapier. Fruit de ui en de knoflook 3 minuten in een eetlepel olijfolie. Voeg de tomatenblokjes, de suiker en wat zout en peper toe. Laat ca. 15 minuten inkoken op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

Kook ondertussen de rijst 10 minuten in gezouten water. Laat uitlekken.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan met hoge rand en roerbak de rijst 1 minuut op hoog vuur. Voeg de tomatensaus en de peterselie toe.

Halveer de kerstomaatjes en roer ze met een paar krullen Parmezaanse kaas erdoor.

Dien meteen op. Geef er dunne plakken Parmaham bij.

Kookboek

Het recept 'Pilav met tomaat' is afkomstig uit het kookboek...

Pasta en risotto

diverse auteurs

'Pasta en risotto' is een boek dat je uitnodigt om op reis te gaan. Neem een duik in de smaken van Italië, waar farfalle, linguine, fusilli en rijst vergezeld gaan van de... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Pilav recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!