Risotto met rode bieten

  • 6 personen
  • 60 min
  • waardering 8,3
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 6 rauwe rode bietjes (of 50 ml bietensap)
  • 2 middelgrote gekookte rode bieten
  • 1 middelgrote rauwe rode biet
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 sjalotjes, fijngehakt
  • 450 g Carnaroli- of Arboriorijst
  • 50 ml droge witte wijn
  • 1½ liter groentebouillon
  • 40 g koude boter
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas

Bereiden

Schil en doe 6 rauwe bietjes voor 50 ml sap in de blender. Schil en mix de gekookte bieten.

Schil 1 rauwe biet en snijd in dunne plakjes. Bak deze snel in 1 eetlepel olijfolie. Voeg zout toe. Houd warm.

Bak de sjalotjes 4 à 5 minuten zachtjes in 2 eetlepels olijfolie. Voeg dan de rijst toe en roer op hoog vuur door totdat hij glazig wordt.

Schenk de witte wijn erbij, laat verdampen en doe er dan een soepopscheplepel gloeiend hete bouillon bij. Roer door.

Laat op matig vuur al roerend verder koken en voeg telkens als de bouillon is opgenomen weer wat bouillon toe. Doe er na 10 minuten met kleine hoeveelheden tegelijk de gemixte bieten (voor een dikkere structuur) en het ingekookte bietensap bij.

Voeg als de risotto gaar is (reken op ongeveer 18 minuten), van het vuur de boter en de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer snel door elkaar. Laat 2 minuten staan met het deksel erop.

Dien op met een paar plakjes gebakken bietjes en met versgemalen peper.

Extra benodigd

Blender

Tip

Gebruik bietensap uit een fles als je geen sapcentrifuge hebt, het is verkrijgbaar bij de biologische winkel.

Kookboek

Het recept 'Risotto met rode bieten' is afkomstig uit het kookboek...

Risotto

Laura Zavan

'Risotto' bevat 34 recepten voor diverse risottogerechten, van klassieke varianten als risotto met asperges en risotto met champignons tot minder... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Risotto recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!