Fattoush salade

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Bijgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 eetlepels ras el hanout
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 2 pitabroodjes
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 takjes munt
  • 10 takjes bladpeterselie
  • 300 g gemengde tomaten, verschillend van kleur en formaat
  • 150 g snoeppaprika's, in verschillende kleuren
  • 1 kropsla
  • 100 g rucola

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Meng de ras el hanout met 4 eetlepels olijfolie.

Snijd de pitabroodjes doormidden zodat je 4 cirkels hebt. Bestrijk de pitabroodjes met de ras el hanout-olie en bestrooi naar smaak met zout. Snijd elke cirkel in 8 puntjes.

Verdeel de pitapuntjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven op 180 °C in ca. 10 minuten knapperig. Schep om de 3 minuten de pitapuntjes om zodat ze gelijkmatig knapperig worden.

Meng de rest van de olie met de yoghurt en azijn in een ruime kom tot een dressing. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Pluk de munt en bladpeterselie en hak fijn en meng door de dressing.

Snijd de gemengde tomaten in verschillende vormen (gebruik het vocht niet) en snijd de snoeppaprika's in dunne ringen. Voeg de tomaat en paprika toe aan de dressing.

Pluk de gewassen kropsla en meng met de rucola en de overige ingrediënten, behalve de pitapuntjes.

Schep de helft van de knapperige pitapuntjes door de salade en schep de salade op een bord. Garneer de fattoush met de rest van de pitapuntjes en serveer direct zodat de pitapuntjes krokant blijven.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Fattoush salade' is afkomstig uit het kookboek...

Mijn Arabische keuken

Mounir Toob

Aan de hand van klassiek en modern Arabische recepten laat Mounir Toob in 'Mijn Arabische keuken' met aanstekelijk enthousiasme zien hoe lekker... lees verder

© Uitgeverij Carrera

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Fattoush recept tips

Reacties op dit recept

  • WendyHeerlijk gerecht als het warm zomerweer is. En eenvoudig en snel te maken.

    reageren