Kipsalade met noten en shiso

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • ¼ krop ijsbergsla, ragfijn gesneden
  • 200 g gerookte kip, in blokjes van ½ cm
  • 50 g gemengde noten
  • 1 bakje shisoblad of -kers, fijngeknipt
  • voor de pesto
  • 1 flinke bos basilicum
  • 50 g pijnboompitten
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml olijfolie

Bereiden

Maak eerst de pesto. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en laat draaien tot er een dikke saus ontstaat. Breng de pesto op smaak met zout en peper.

Meng de sla, kip en noten.

Maak de salade aan met 2 eetlepels van de pesto en breng alles op smaak met zout en peper. Garneer de salade met de shiso.

Extra benodigd

Keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Kipsalade met noten en shiso' is afkomstig uit het kookboek...

Salades

diverse auteurs

'Salades' heeft als uitgangspunt om zowel klassiekers zoals de Caesarsalade en Salade Niçoise op te nemen, als verrassend nieuwe recepten. Een salade is... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Kipsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!