Oosterse kipsalade met cashewnoten en chilisaus

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 100 g kelpnoodles (noodles op basis van zeewier)
  • 1 komkommer
  • 250 g trostomaatjes
  • een scheutje wittewijnazijn
  • een pakje gerookte kip
  • 50 g geroosterde, ongezoute cashewnoten
  • enkele blaadjes basilicum
  • voor de chilisaus
  • 60 ml zoete chilisaus
  • 1½ eetlepel gembersiroop
  • 1 theelepel sojasaus

Bereiden

Bereid de noodles door ze gedurende 5 minuten in een kommetje kokend water te laten weken. Giet vervolgens het water af.

Snijd de komkommer en tomaatjes in stukjes en leg in een kommetje. Kruid goed af met peper, zout en een scheutje wittewijnazijn.

Schep de gerookte kip, gemarineerde groentjes, cashewnoten en enkele blaadjes basilicum door de noodles. Meng ondertussen de ingrediënten voor de chilisaus door elkaar. Giet over de salade en meng alles goed door elkaar.

Kookboek

Het recept 'Oosterse kipsalade met cashewnoten en chilisaus' is afkomstig uit het kookboek...

Bikinibody

Jill Cnudde

In 'Bikinibody' geeft Jill Cnudde je al haar tips & tricks om in 21 dagen naar een gezonder en fitter lichaam te gaan. De recepten zijn overheerlijk en bovendien gemakkelijk te bereiden, de oefeningen kun je easy peasy thuis op een matje doen... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Kipsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!