Linzensalade met wilde rucola

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,7
  • Lunchgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • handvol wilde rucola
  • 250 g linzen
  • kleine smaakvolle tomaten
  • balsamicoazijn
  • olijfolie
  • 5 blaadjes basilicum

Bereiden

Was de linzen goed en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Spoel ze af met koud water, laat ze uitlekken en doe ze in een kom.

Snijd de tomaten en de rucola. Voeg de tomaten en de rucola aan de linzen toe. Overgiet met balsamicoazijn en olijfolie. Doe de basilicumblaadjes erbij en voeg zout toe naar smaak.

Kookboek

Het recept 'Linzensalade met wilde rucola' is afkomstig uit het kookboek...

Wildplukken

Leoniek Bontje & Yvet Noordermeer

Leer de meest voorkomende eetbare wilde planten te herkennen en te gebruiken met 'Wildplukken' in de hand. Leoniek Bontje en Yvet Noordermeer nemen je in dit boek mee op plukdagen door het hele jaar. Met de oogst van een plukdag bereid je... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Linzensalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!