Pikante rijstsalade

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,8
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 250 g langkorrelige rijst
  • 50 g doperwten
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 80 g ansjovis uit blik, uitgelekt en gehakt
  • 100 g olijven, ontpit
  • 1 eetlepel kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap

Bereiden

Kook de rijst in ruim kokend water met zout in 15-18 minuten gaar.

Kook ondertussen de doperwten 10 minuten in een beetje water met zout of tot ze gaar zijn.

Giet de rijst af, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Giet de doperwten af en laat ze schrikken in koud water.

Schep de rijst en doperwten in een schaal en voeg de paprikareepjes, ansjovis, olijven en kappertjes toe.

Klop een dressing van de olie en het citroensap, breng op smaak met zout en peper en giet over de salade.

Kookboek

Het recept 'Pikante rijstsalade' is afkomstig uit het kookboek...

De zomer van De Zilveren Lepel

diverse auteurs

La vita è bella! Het leven is mooi! Zeker als je aan Italiaanse zomers denkt en het bijhorende heerlijke eten. Met 400 recepten uit 'De zomer van De Zilveren Lepel' creëer... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Rijstsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • EWat is hier pikant?

    reageren

  • HannekeEen betere naam zou zijn 'Heerlijke rijstsalade'.

    reageren