Rijstsalade met doperwten, maïs en tonijn

  • 6 personen
  • 15 min
  • waardering 7,2
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 250 g basmatirijst
  • 1 pot (à 220 g) doperwten met worteltjes, uitgelekt
  • 1 blikje (à 198 g) maïs, uitgelekt
  • 1 blikje (à 185 g) tonijn in water, uitgelekt
  • 200 g mayonaise van goede kwaliteit

Bereiden

Kook de rijst al dente in een grote pan water met zout. Kook de rijst niet te lang, want dan wordt de salade papperig. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Laat de rijst daarna goed uitlekken.

Meng de rest van de ingrediënten door de goed afgekoelde rijst en breng op smaak met zout en peper.

Tips

Voor een lichtere versie vervang je de mayonaise door 2 eetlepels extra vergine olijfolie. Wanneer je geen gemengde doperwten en worteltjes kunt vinden, gebruik dan een klein potje van elk.

Kookboek

Het recept 'Rijstsalade met doperwten, maïs en tonijn' is afkomstig uit het kookboek...

Simply Italian

Michela, Emanuela & Romina Chiappa

'Simply Italian' is een kookboek met de familierecepten van de Chiappa Sisters, van generatie op generatie doorgegeven. De meeste recepten zijn de... lees verder

© Van Dishoeck

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Rijstsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!