Tonijnsalade met boontjes, tomaten en rucoladressing

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,2
  • Lunchgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 1 zakje (voorgekookte) krieltjes
  • 1 handvol sperziebonen
  • 1 handvol rucola
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 kerstomaatjes, in partjes
  • 1 blik tonijn, uitgelekt

Bereiden

Kook de krieltjes gaar. Dit duurt ca. 10 minuten als je voorgekookte krieltjes gebruikt. Laat ze afkoelen en snijd ze in schijfjes.

Breng water aan de kook en kook de boontjes in ca. 10 minuten gaar. Laat uitlekken.

Doe de helft van de rucola in een blender met 2 eetlepels olijfolie. Mix glad. Breng op smaak met peper en zout.

Doe de rest van de rucola in een slakom met de boontjes, de tomaatjes en de tonijn. Meng de krieltjes met de rucoladressing en verdeel ze over de salade.

Extra benodigd

Blender

Kookboek

Het recept 'Tonijnsalade met boontjes, tomaten en rucoladressing' is afkomstig uit het kookboek...

5 ingrediënten, 1 gerecht

diverse auteurs

In '5 ingrediënten, 1 gerecht' staan volwaardige maaltijden die met maximaal 5 ingrediënten bereid kunnen worden. In elk hoofdgerecht gaat het niet... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Tonijnsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!