Tonijnsalade recepten

Zie ook

Tonijnsalade

Tonijnsalade

Meng brede repen romaanse sla met rucola en blaadjes basilicum met een klein scheutje fijne vinaigrette van 1 eetlepel sherryazijn met 4 eetlepels geurige olijfolie en zout en peper naar smaak. Verdeel de sla over wijde kommen en leg er beetgare sperziebonen, partjes tomaat en stukken tonijn uit blik op. Druppel er meer dressing over en garneer de salade met flinterdunne ringen rode ui, kappertjes en zwarte olijven.

Broodje tonijnsalade

Meng uitgelekte tonijn met een beetje mayonaise - of slanker met Griekse yogurt - en wat geraspte citroenschil en breng de tonijnsalade op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper. Serveer de salade op een opengesneden ciabattabroodje met rucola en veldsla en kappertjes als garnering.

[ Beeld: zoryanchik | Shutterstock.com ]