Zomersalade met Hollandse garnalen, paprika en peultjes

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,4
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 130 kcal

Ingrediënten

  • 200 g Hollandse garnalen
  • sap van ½ citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 g peultjes of sugarsnaps
  • 1 rode paprika, in repen van 1 cm breed
  • 1 gele paprika, in repen van 1 cm breed
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 30 g verse basilicum

Bereiden

Spoel de garnalen in een zeef onder stromend water en laat ze goed uitlekken. Meng de garnalen in een kom met 1 eetlepel citroensap, ½ eetlepel olijfolie en zout en peper naar smaak en laat ze zo even staan.

Kook de peultjes in een pan met ruim kokend water en wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet af onder koud stromend water, hierdoor blijven ze mooi groen.

Bestrijk de paprikarepen met olijfolie. Rooster de paprikarepen met de plakjes knoflook in een grillpan mooi bruin en gaar, schep ze af en toe om.

Klop in een kom de rest van de olijfolie met 1-1½ eetlepel citroensap en zout en peper tot een dressing en schep de peultjes en paprika met knoflook erdoor. Meng op het laatst ook de blaadjes basilicum er luchtig door.

Schep de salade op vier borden en verdeel de garnalen erover. Lekker met ciabatta of stokbrood.

Extra benodigd

Grillpan

Variatietip

Vervang de Hollandse garnalen door grote rauwe garnalen en rooster ze met de groente in de grillpan. Bak met de paprika ook repen courgette in de grillpan mee.

Bron

Het recept 'Zomersalade met Hollandse garnalen, paprika en peultjes' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Zomersalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!