Hummus
- 4 personen
- 10 min
- waardering 7,9
- Sauzen / dips
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 225 g kikkererwten uit blik
- 2 eetlepels tahin (sesampasta)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- sap van 1 citroen
- 3 eetlepels olijfolie
- komijnpoeder
Bereiden
Doe de kikkererwten in een zeef, spoel ze onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Doe ze in een blender en mix glad.
Roer de tahin en de knoflook los met het citroensap en de olijfolie.
Roer het mengsel door de kikkererwten en breng verder op smaak met komijnpoeder, peper en zout.
Lekker bij geroosterd bruin brood of Turks brood en gegrilde groenten.
Variatietip
Vervang het zout door za'atarkruiden voor een exotische smaak.
Tip
Maak de hummus een dag tevoren klaar, zo komen de smaken beter tot hun recht.
Kookboek
Het recept 'Hummus' is afkomstig uit het kookboek...
Heerlijke dips, dressings, tapenades & sauzen
Veronique de Meyer
In dit receptenboek vind je klassiekers als guacamole, olijventapenade, cocktailsaus, mousselinesaus, hollandaise... lees verder
© Standaard Uitgeverij