Hummus

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,9
  • Sauzen / dips
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 225 g kikkererwten uit blik
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • sap van 1 citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • komijnpoeder

Bereiden

Doe de kikkererwten in een zeef, spoel ze onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Doe ze in een blender en mix glad.

Roer de tahin en de knoflook los met het citroensap en de olijfolie.

Roer het mengsel door de kikkererwten en breng verder op smaak met komijnpoeder, peper en zout.

Lekker bij geroosterd bruin brood of Turks brood en gegrilde groenten.

Variatietip

Vervang het zout door za'atarkruiden voor een exotische smaak.

Tip

Maak de hummus een dag tevoren klaar, zo komen de smaken beter tot hun recht.

Kookboek

Het recept 'Hummus' is afkomstig uit het kookboek...

Heerlijke dips, dressings, tapenades & sauzen

Veronique de Meyer

In dit receptenboek vind je klassiekers als guacamole, olijventapenade, cocktailsaus, mousselinesaus, hollandaise... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Hummus recept tips

Reacties op dit recept

  • JiemaoHoeveel dagen kan je hummus in de koelkast bewaren?

    reageren

  • SpinLekker! Kan volgens mij best lang bewaard blijven. Ik heb er in plaats van sesampasta (misschien wordt het dan een beetje melig) een paprika, een tomaat en een beetje chilipasta doorgedaan, en het is HEERLIJK. Overigens niet aan te bevelen bij een eerste date.

    reageren

  • KellyLekker! 3 eetlepels olijfolie was alleen veel te overheersend, ik zou zeggen doe er 2 en proef tussendoor. Voor een wat meer kruidige, frisse smaak is het trouwens ook erg lekker om wat verse koriander toe te voegen. Limoen in plaats van citroen doet het ook goed.

    reageren

  • MariaJarenlang tussen Libanezen gewoond. Altijd was het de trots van iedere huisdame. Wat ik zelf het lekkerst vind: alles als recept volgen en dan limoen in plaats van citroen, en bij opdienen op schaal dik uitstrijken, en versieren rondom met tomatenschijfjes, bestrooien met cayennepeper en komijn en olijfolie en veel mintblad en limoen uitknijp porties ruim erbij serveren. Iedere hap een mintblaadje erbij. En met het platte pita / Turks brood is het iedere keer zalig te eten.

    reageren