Drie soorten hummus

  • 1 grote kom
  • 10 min
  • waardering 8,3
  • Sauzen / dips
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • voor klassieke hummus
  • 2 blikken kikkererwten à 400 g, uitgelekt (of 450 g uitgelekte kikkererwten als je ze zelf weekt en kookt)
  • 10 eetlepels olijfolie
  • sap van 2 citroenen
  • 2 flinke eetlepels tahin
  • 3 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 theelepel komijn
  • voor hummus met rode biet
  • 1 hoeveelheid klassieke hummus (recept hierboven)
  • 1 kleine rauwe rode biet (150 g), geschild en in stukjes
  • voor hummus met geroosterde paprika en peper
  • 2 grote rode paprika's
  • 1 hoeveelheid klassieke hummus (recept hierboven)
  • ½ jalapeñopeper (naar smaak toevoegen)
  • 2 theelepels paprikapoeder

Bereiden

Doe voor klassieke hummus alle ingrediënten met peper en zout en 3 eetlepels water in de keukenmachine en mix glad; zo simpel is het! Hoe krachtiger je keukenmachine is, hoe gladder en romiger de hummus wordt. Je kunt deze hummus een week bewaren in een luchtdicht bakje in de koelkast.

Doe voor hummus met rode biet de hummus en de rode biet in de keukenmachine en mix glad en romig.

Verwarm voor hummus met geroosterde paprika en peper de oven voor op 210 °C (heteluchtoven 190 °C).

Snijd de paprika's in ongeveer 8 lange repen en verwijder de zaadlijsten. Leg de repen op een bakblik en doe ze 10 minuten in de oven, tot ze een beetje bruin beginnen te worden.

Haal de paprika's als ze gaar zijn en bruin kleuren aan de uiteinden uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen. Doe de paprikastukken met hummus, jalapeñopeper en paprikapoeder in de keukenmachine en mix glad.

Extra benodigd

Keukenmachine

Opmerking

'Ik kan serieus leven op hummus. Zo fijn dat je het overal bij kunt eten, van rauwkost tot quinoa, simpele salades en natuurlijk op een geroosterde boterham met plakjes avocado. En het geeft je maaltijd ook nog een goede proteïneboost. Omdat ik het zoveel eet, maak ik het graag in verschillende smaken. Dit zijn mijn drie favorieten: klassieke hummus, hummus met rode biet en hummus met geroosterde paprika en peper.' - Ella Woodward

Kookboek

Het recept 'Drie soorten hummus' is afkomstig uit het kookboek...

Deliciously Ella

Ella Woodward

Gezond en lekker eten maakt gelukkig! In 2011 kreeg Ella Woodward plotseling een zeldzame ziekte. Omdat medicijnen niet hielpen, veranderde zij haar... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Hummus recept tips

Reacties op dit recept

  • KlazienHeerlijke tips, ik ga ermee aan de slag!

    reageren

  • MariaHummus met rode biet is echt heel simpel en snel gemaakt. Lekker op een stukje brood. I.p.v. tahin neem ik sesamolie. Scheelt een hoop gedoe. Is niet hetzelfde, maar heeft als basis sesam en die olie is heerlijk. Is niet de bedoeling om daarin te bakken, omdat het snel schijnt te verbranden. Die olie is een echte smaakmaker. Ik weet alleen niet hoe zuiver de door mij gebruikte is. Is uit het assortiment.

    reageren

  • MariaP.S.: Sesamolie i.p.v. olijf én tahin. Voor mij hoeft het niet zo vet.

    reageren