Mayonaise
- 250 ml mayonaise
- 10 min
- waardering 7,9
- Sauzen / dips
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 eidooiers
- ¾ theelepel mosterdpoeder
- 240 ml lichte olijfolie
- 1 eetlepel witte azijn
Bereiden
Meng de eidooiers, ½ theelepel zout en het mosterdpoeder in een middelgrote kom. Voeg de olie geleidelijk en al roerend in een dun, gelijkmatig straaltje toe tot het mengsel dik wordt. (U moet de olie geleidelijk toevoegen om schiften te voorkomen. Als het mengsel schift, klop er dan 1 eetlepel heet water door.) Roer de azijn erdoor.
Zo kan het ook: mix de eidooiers, ½ theelepel zout en het mosterdpoeder glad in de keukenmachine. Voeg de olie door de vulopening in een dun, gelijkmatig straaltje toe terwijl de machine langzaam draait. Voeg de azijn toe en mix de mayonaise tot de gewenste consistentie is bereikt.
Bewaren
U kunt de zelfgemaakte mayonaise in een pot met schroefdeksel tot 3 dagen bewaren in de koelkast.
Kookboek
Het recept 'Mayonaise' is afkomstig uit het kookboek...
Sauzen & dressings
diverse auteurs
Een goede saus of dressing maakt uw gerecht helemaal af. Van de bekende klassieke sauzen tot de heerlijkste dressings die u serveert bij salades: alle mogelijke saus... lees verder
© De Lantaarn