Traditionele pesto

  • 1 portie
  • 5 min
  • waardering 8
  • Sauzen / dips
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 50 g pijnboompitten, geroosterd
  • 1 bosje basilicum
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 2-3 eetlepels olijfolie extra vierge

Bereiden

Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of blender tot een smeuïg mengsel. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe als de pesto te droog is. Breng de pesto op smaak met een beetje zout.

Extra benodigd

Keukenmachine of blender

Het recept 'Traditionele pesto' is afkomstig uit het kookboek Pesto & tapenade (fun food serie) van Thea Spierings. © Caplan Books

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Pesto recept tips

Reacties op dit recept

  • Freddy L.Deze hoeveelheden voor het maken van Traditionele Pesto is voldoende voor een klein portie pasta voor één persoon. Ik zou dan ook een grote teen knoflook gebruiken of anders twee. Freddy L. Oosterwolde

    reageren