Aardappelsoep van zoete aardappelen, kokos en limoen

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,8
  • Voorgerecht
  • Oosters
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels geraspte verse gember
  • 500 g zoete aardappelen, in stukken
  • 1 liter bouillon
  • 200 ml kokosmelk (blik)
  • sap van 2 limoenen

Bereiden

Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit daarin de ui, knoflook en gember. Doe de aardappels nu ook in de pan en bak ze even aan. Doe de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.

Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelk en het limoensap toe. Laat nu nog 10 minuten koken. Breng de aardappelsoep op smaak met zout en flink wat versgemalen zwarte peper.

Extra benodigd

Staafmixer

Opmerking

De combinatie van zoete aardappels en limoen is heel bijzonder. Zoete aardappels kun je bij tropische toko's kopen, maar ook veel groenteboeren verkopen ze tegenwoordig.

Kookboek

Het recept 'Aardappelsoep van zoete aardappelen, kokos en limoen' is afkomstig uit het kookboek...

De kleine vegetarische keuken

diverse auteurs

De meest smaakvolle vegetarische gerechten uit de eerdere delen van 'De nieuwe keuken' zijn nu gebundeld. Dit handzame dikke boekje staat vol recepten die ieder... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (37 stemmen)

Recept tips

Reacties op dit recept

  • Christian

    Zoete aardappels kun je ook steeds vaker bij de betere supermarkten kopen en bij sommige natuur(voeding)winkels.

    reageren

  • Sander

    Twee limoenen per liter soep was bij mij iets te zuur. Hangt waarschijnlijk van de limoen af. Ik zou met 1 beginnen en even proeven. Ik denk dat ik de volgende keer een steeltje Sereh / Lemon grass probeer in plaats van limoen.

    reageren

  • florent

    Ik vind het een heerlijk recept dat zeer lekker past in mijn dieet.

    reageren

  • m

    Met citroengras nog lekkerder en met toevoeging van groenten een lekkere maaltijdsoep.

    reageren

  • Peter

    Een heel goed recept, maar inderdaad heb ik ook de limoen naar smaak toegevoegd. Ineens twee limoenen toevoegen is te veel.

    reageren

  • J.

    Ook ik heb minder limoensap gebruikt. Een beetje koriander toevoegen was ook heerlijk! De zoete aardappel haal ik bij onze Boer en Land winkel in Beverwijk.

    reageren

  • Zwanovsky

    Een verrukkelijke soep. Ook 1 limoen en een sereh stengel toegevoegd. Een deel van de kokosmelk vervangen door santen. Koriander erover voor het serveren, jammie!

    reageren

  • Tineke

    Heerlijk soepje... al vaak gemaakt, zonder limoen maar met sereh en santen. Ui vervangen door een preitje.

    reageren

  • Laura

    Super lekker inderdaad. 2 limoenen vond ik ook te veel. Ik doe een beetje naar smaak en inderdaad sereh stengels mee laten koken. Ook pepertje fijnsnijden geeft een extra lekker scherpje erbij. Ook heerlijk met toppings: cashewnootjes, koriander, uitgebakken spek (klein beetje) en/of wat Bulgaarse yoghurt erin.

    reageren

  • Plien

    Ja, te veel limoen. Een halve limoen is voldoende.

    reageren

  • Joyce

    Ik mis alleen nog gele Thaise curry pasta (go Thai van de Jumbo) en inderdaad koriander en limoen. Smullen!!!

    reageren

  • June

    Dit is mijn favoriete zoete aardappelsoep. Ook ik gebruik maar 1 limoen in plaats van 2. Door alle tips ben ik ook serehstengel gaan toevoegen en dat maakt de soep helemaal af.

    reageren

  • Bernadette

    Wie kan mij helpen: hoe moet ik de zoete aardappel gaan bereiden, gewoon met schil in stukken?

    • Lou

      Je schilt de zoete aardappelen en daarna snijd je ze in stukken.

    • sam

      Ik laat de schil er altijd aan. Zitten veel vitamines in en pureer je gemakkelijk mee.

    reageren

  • Monikie

    Vandaag de soep gemaakt met een eigen final touch. Halve theelepel garam massala meegebakken met uitjes en knoflook. Absoluut niet 2 limoenen, veel te zuur. Halfje is ruimschoots voldoende met een stuk sereh. Koriander maakt het echt af.

    • Erik

      Of Vadouvan of Indian Rub van JB.

    reageren

  • marisol

    Ik ga deze soep vanavond maken, en doe er een halve pot kikkererwten doorheen!

    reageren

  • Ans

    Erg lekker! Heb er een limoen in gedaan ipv 2 en half rood pepertje erbij. Het is een blijvertje!

    reageren

  • maol

    Kikkererwten toevoegen is wellicht een goed idee, anders mis je zeker eiwitten.

    • Erik

      Dan zou ik in plaats van kikkererwten gele linzen nemen.

    reageren

  • Karin

    Heerlijk soepje met 1 limoen, maar zou ook ietsje meer mogen zijn (probeer ik nog eens uit). De helft van deze soep (we zijn met z’n 2en) vul ik aan met taugé en sugersnaps en ietsje rode peper.

    reageren

  • Astrid

    Gaat de kokosmelk niet schiften als je deze 10 minuten mee kookt?

    • Renske

      Bij mij is dat inderdaad gebeurt! Qua smaak denk ik geen verschil, maar het ziet er niet fraai uit helaas.

    reageren

  • Shantie

    Vandaag voor het eerst gemaakt met sereh en een limoen. Het is overheerlijk.

    reageren