Aspergesoep
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,8
- Voorgerecht
- Frans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 20 g boter
- 1 prei, alleen het witte gedeelte, gewassen en in ringen
- ¼ theelepel geperste knoflook
- 1 pastinaak of kleine aardappel, geschild en gehakt
- 1 wortel, geschild en in grote stukken
- 750 ml kippenbouillon
- 500 g verse asperges, houtachtige uiteinden verwijderd, stelen gehakt
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- ½ theelepel citroensap
- snufje versgeraspte nootmuskaat
- bieslook, gesnipperd
Bereiden
Smelt de boter in een pan en bak de prei en knoflook tot de prei zacht is. Voeg de pastinaak of aardappel, wortel en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep 5 minuten pruttelen. Voeg de asperges toe en laat de soep nog 5 minuten pruttelen, of tot de groenten zacht zijn.
Laat de soep iets afkoelen en verwijder dan de wortel. Pureer de soep in porties in een blender en zeef de soep indien nodig (als de asperges bijvoorbeeld wat vezelig zijn).
Roer de yoghurt, het citroensap en de nootmuskaat erdoor en breng de soep dan op smaak met zout en peper. Bestrooi de aspergesoep met het bieslook.
Extra benodigd
Blender
Tip
Verwijder de wortel voor het mengen om de prachtige heldere kleur van de soep te behouden.
Kookboek
Het recept 'Aspergesoep' is afkomstig uit het kookboek...
Glutenvrij
Robyn Russell
Glutenvrij koken zonder verlies aan smaak of variatie? Meer dan tachtig recepten zijn in dit boek verzameld, stuk voor stuk glutenvrij. Voor elk moment van de dag... lees verder
© De Lantaarn