Verse doperwtensoep

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 8
  • Voorgerecht
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 30 g boter
  • ½ kleine ui, fijngesnipperd
  • 30 g ham, in reepjes
  • 1 theekopje gedopte verse doperwten
  • 1 takje munt
  • 50 ml room
  • het sap van 1 citroen
  • 2 eieren
  • 900 ml kalfs- of kippenbouillon

Bereiden

Smelt de boter en fruit de ui op laag vuur; hij moet alleen zacht worden, niet bruin bakken.

Voeg de ham toe en dan de doperwten. Laat ze de smaak van de boter goed opnemen en breng het mengsel op smaak met zout, peper, suiker en het takje munt. Giet er zoveel heet water over dat alles net onderstaat en laat de doperwten gaarkoken.

Roer de kokende room erdoor. Haal de pan van het vuur en roer de met het citroensap losgeklopte eieren erdoor. Giet de kokende bouillon over dit mengsel en roer voortdurend, anders schift de soep. Dien direct op.

Kookboek

Het recept 'Verse doperwtensoep' is afkomstig uit het kookboek...

Elizabeth Davids beste recepten

Elizabeth David

Elizabeth David introduceerde vlak na de Tweede Wereldoorlog zonnige mediterrane gerechten in Engeland. Dankzij de invloed van deze veelgeprezen culinair... lees verder

© Van Dishoeck

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Doperwtensoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!