Aardbeien-gazpacho

8 personen
bereiden
wachten

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 310 g oudbakken brood, in blokjes van 1 cm
  • 2 rode paprika's, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 4 komkommers, geschild, zonder zaadjes, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 800 g aardbeien, gehalveerd
  • 165 ml tomatensap uit blik
  • 175 ml extra vergine olijfolie, plus een beetje extra om te sprenkelen
  • 85 ml rodewijnazijn
  • handvol kleine basilicumblaadjes
  • gekneusde zwarte peperkorrels

Bereiden

Verhit de oven tot 180 °C / gasovenstand 4 en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Strooi 200 gram van de blokjes brood op de bakplaat en rooster ze in ongeveer 12 minuten goudbruin. Zet de croutons opzij.

Roer de rest van de blokjes brood met de paprika, komkommer, knoflook, aardbeien, het tomatensap, de olijfolie en de azijn in een grote kom door elkaar. Dek de kom af en laat het mengsel een nacht in de koelkast marineren.

Doe alle ingrediënten in een blender, hak ze fijn, giet de gazpacho door een fijne zeef en voeg naar smaak zout toe.

Schep de soep in kommen, sprenkel er een scheutje olijfolie over en garneer met het basilicum, de zwarte peper en de croutons.

Extra benodigd

Bakpapier, blender

Kookboek

Het recept 'Aardbeien-gazpacho' is afkomstig uit het kookboek...

Brood is goud

Tijdens de Expo van Milaan in 2015 zette Massimo Bottura een revolutionaire gaarkeuken op, de Refettorio Ambrosiano. Hij nodigde meer dan vijftig topchefs uit om te komen koken met ingrediënten die elders op de Expo of in de stad over waren

... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Food Editore / Piermichele Borraccia

Gazpacho tips