Gazpacho van avocado en komkommer

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,8
  • Voorgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 2 avocado's
  • 500 ml groentebouillon
  • 125 ml crème fraîche
  • citroensap naar smaak
  • basilicum

Bereiden

Snijd ¾ van de geschilde komkommer zonder zaadlijsten in blokjes en de rest in smalle reepjes. Doe de komkommerblokjes met het vruchtvlees van de avocado's, de koude groentebouillon en de crème fraîche in een blender of keukenmachine en draai tot een gladde soep. Voeg naar smaak citroensap toe en laat de soep in 2-3 uur koud worden in de koelkast. Roer de soep door en garneer met reepjes komkommer en basilicum.

Extra benodigd

Blender of keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Gazpacho van avocado en komkommer' is afkomstig uit het kookboek...

Hoge hakken lekker vega

Tal Maes & Petra de Hamer

Een lekkere maaltijd maken zonder vlees of vis is - als je dat niet dagelijks doet - best lastig. Daarom staat dit boek vol recepten die snel klaar zijn. Voor makkelijke... lees verder

© Mo'Media

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Gazpacho recept tips

Reacties op dit recept

  • MarleneVervang de creme fraiche eens door yoghurt, voeg om de nootsmaak van de avocado te versterken een lepeltje arganolie toe op het laatst. Voorzichtig en druppelsgewijs, telkens wat verder mixen tussen in. Als topping kunnen geplette anijszaadjes het frisse gevoel nog wat versterken maar wees hiermee niet te kwistig!

    reageren