Indiase kippensoep (mulligatawny)

  • 6 personen
  • 50 min
  • waardering 8,5
  • Voorgerecht
  • Indiaas
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 eetlepel garam masala
  • 600 g kipfilet, in kleine stukjes gesneden
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels geraspte gemberwortel
  • ½ eetlepel venkelzaad
  • ½ eetlepel kurkuma
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kleine groene peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
  • 3 rijpe tomaten, in kleine stukjes gesneden
  • 1 liter gevogeltefond
  • 400 ml kokosmelk

Bereiden

Verhit de olie in een grote pan en bak de garam masala 3 minuten op matig vuur, tot het aroma vrijkomt.

Bak de kip 5 minuten mee. Doe dan de ui, knoflook, gember, het venkelzaad, de kurkuma, het kaneelstokje, de peper en tomaten erbij. Giet de gevogeltefond en kokosmelk erbij en laat alles 30 minuten sudderen tot de kip mals is.

Opmerking

Deze soep werd in India bedacht voor de Engelsen. Het woord 'mulligatawny' bestaat uit twee woorden uit het Tamil, die samen 'peperwater' betekenen. De soep is veel lekkerder dan de naam doet vermoeden!

Kookboek

Het recept 'Indiase kippensoep (mulligatawny)' is afkomstig uit het kookboek...

Indiase & Thaise curry's

Jody Vassallo

De recepten in dit boek zijn afkomstig uit de twee landen die beschouwd worden als de bakermat van de curry, India en Thailand, en zijn bovendien allemaal erg... lees verder

© Terra Lannoo. Beeld: Deirdre Rooney

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Kippensoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!