Thaise kippensoep van Tana Ramsay

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 8
  • Voorgerecht
  • Thais
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 2 eetlepels druivenpitolie
  • 1 eetlepel Thaise groene currypasta
  • stukje verse gember van 2½ cm, in luciferdunne reepjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 500 ml kippenbouillon (of 500 ml water met 1 bouillonblokje)
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 kipfilets, in dunne reepjes
  • 150 g mie
  • 100 g sperziebonen, gehalveerd
  • 1 grote wortel, in luciferdunne reepjes
  • 25 g verse koriander, fijngehakt
  • 6 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 1 rode peper, gehalveerd en dun gesneden (desgewenst)
  • 1 limoen, in vieren, voor erbij

Bereiden

Verhit de druivenpitolie in een hapjespan en voeg de currypasta toe. Doe na een minuut de gember erbij.

Schenk de kokosmelk, kippenbouillon en vissaus erbij. Breng alles aan de kook en laat het 1 minuut zachtjes koken. Voeg dan de kip toe, breng weer aan de kook, leg het deksel op de pan en laat het 10 minuten zachtjes koken.

Breng een ketel water aan de kook en leg de mie in een pan.

Doe de sperziebonen en wortel bij de soep en laat alles zonder deksel nog 5 minuten zachtjes koken.

Giet tegelijkertijd het kokende water over de mie en breng het aan de kook. Kook de mie zo lang als op de verpakking staat aangegeven.

Voeg de koriander en lente-uitjes aan de soep toe. Proef of de soep nog meer zout nodig heeft en voeg in dat geval wat vissaus toe.

Giet de mie af en verdeel over vier soepkommen.

Schenk de soep over de mie, strooi de fijngehakte peper erover en geef de limoen erbij.

Persoonlijke noot

'Dit is geen authentieke Thaise kippensoep, maar de smaak is geweldig. Gebruik minder Thaise groene currypasta als je de soep voor kinderen maakt en laat de rode peper weg. Garneer de soep voor volwassenen juist wel met fijngehakte rode peper.' - Tana Ramsay

Kookboek

Het recept 'Thaise kippensoep van Tana Ramsay' is afkomstig uit het kookboek...

Tana Ramsay's familiekeuken II

Tana Ramsay

Of je nu maar een paar minuten de tijd hebt voor de bereiding van een avondmaaltijd, of dat je de hele middag uittrekt om met de kinderen een taart te bakken... lees verder

© Tirion Uitgevers. Beeld: Deirdre Rooney

Waardeer dit recept (25 stemmen)

Kippensoep recept tips

Reacties op dit recept

  • CobyEen goed recept. Ik heb wel vantevoren echte kippenbouillon getrokken. Een heerlijk oosterse kippensoep.

    reageren