Knolselderijsoep met ei en bleekselderij

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • klontje boter
  • 1 knolselderij, geschild en in grote stukken
  • 750 ml hete kippen- of groentebouillon
  • 250 ml ongezoete rijst- of amandelmelk
  • zeezoutvlokken
  • 2 biologische eieren
  • ½ stengel bleekselderij, fijngesneden

Bereiden

Smelt de boter in een grote pan, voeg de knolselderij toe en bak zachtjes tot de knolselderij zacht begint te worden. Giet de bouillon erbij en genoeg melk tot de groente net onder staat. Breng aan de kook, draai het vuur omlaag en kook 15 minuten zachtjes tot de groente gaar is. Pureer in een blender tot een gladde soep. Proef en breng op smaak met zout.

Kook intussen de eieren 8 minuten, spoel ze af onder koud water, pel ze en snijd ze fijn. Roer de fijngesneden bleekselderij door het ei, breng op smaak met zout en serveer bij de soep.

Extra benodigd

Blender

Kookboek

Het recept 'Knolselderijsoep met ei en bleekselderij' is afkomstig uit het kookboek...

Hemelse soepen

Nicole Pisani & Kate Adams

Deze soepen hebben stuk voor stuk iets hemels. Ze geven troost op een regenachtige dag, maken je gulzig omdat ze zo lekker zijn of geven je een goed... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Knolselderijsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • MariaHeerlijk en gezond.

    reageren