Knolselderijsoep met krokante bacon

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui, grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 400 g aardappelen, grof gesneden
  • 2 knolselderij, gewassen en grof gesneden
  • 1,2 liter groentebouillon
  • 8 plakjes mager bacon, fijngesneden

Bereiden

Doe de olie in een grote pan met antiaanbaklaag, verhit en stoof de ui, de knoflook en de aardappelen 1 minuut op een laag vuur. Voeg eventueel wat water toe als het geheel aan de pan gaat kleven.

Voeg de knolselderij en de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat nog 30 minuten pruttelen tot de knolselderij zacht is.

Pureer de soep en verhit opnieuw. Kruid met peper en zout (licht, want het bacon dat je op het allerlaatste moment toevoegt, is ook al zout).

Bak het bacon in een pannetje met antiaanbaklaag tot het knapperig is.

Giet de soep in kommetjes en werk af met stukjes bacon.

Extra benodigd

Staafmixer of blender

Variatietip

Je kunt in plaats van gewone aardappelen ook zoete aardappelen gebruiken.

Kookboek

Het recept 'Knolselderijsoep met krokante bacon' is afkomstig uit het kookboek...

Soep simpel

diverse auteurs

Verras met zelfgemaakte soep! Soep is een snel en eenvoudig gerecht boordevol vitamines. Van lichte bouillonsoepjes tot hartige maaltijdsoepen... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Knolselderijsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!