Knolselderijsoep

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 8,1
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ wortel, in schijfjes van 1 cm
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 knolselderij, in grove stukken
  • 700 ml warme vetarme gevogeltebouillon
  • 1 bosje bladpeterselie

Bereiden

Verwarm de olijfolie in een kookpan en bak hierin de wortel, de knoflook en het sjalotje. Voeg de knolselderij toe en giet er de hete bouillon over. Breng aan de kook, dek af, zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen totdat de knolselderij zacht is.

Mix het geheel tot u een licht gebonden soep verkrijgt. Kruid met peper en zout. Versier met de bladpeterselie en dien onmiddellijk op.

Extra benodigd

Staafmixer of blender

Kookboek

Het recept 'Knolselderijsoep' is afkomstig uit het kookboek...

Feestelijk slank

Lucrèce Wellekens & Céline van Hauwermeiren

Lukt het om een viergangenmenu te bereiden dat in totaal niet meer dan 700 calorieën bevat? Dat kan perfect wanneer je een menu uit dit boek kiest. Lente... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Knolselderijsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • KarinAls je nu nog (in het soepbord) wat julienne gesneden appel (granny), gehakte walnoten en wat notenolie toevoegt... een verrassende combinatie en superlekker!!

    reageren

  • KarinNog wat room toevoegen voor het opdienen en bovenstaande ingredienten toevoegen... yammie! Is het alleen niet meer zo'n slanke variant, maar mij hoor je niet klagen!

    reageren

  • MarjaHet is erg lekker ik heb ook nog 2 stengels bleekselderij mee gekookt.

    reageren