Knolselderijsoep
- 4 personen
- 35 min
- waardering 8,1
- Voorgerecht
- Hollands
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ wortel, in schijfjes van 1 cm
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 knolselderij, in grove stukken
- 700 ml warme vetarme gevogeltebouillon
- 1 bosje bladpeterselie
Bereiden
Verwarm de olijfolie in een kookpan en bak hierin de wortel, de knoflook en het sjalotje. Voeg de knolselderij toe en giet er de hete bouillon over. Breng aan de kook, dek af, zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen totdat de knolselderij zacht is.
Mix het geheel tot u een licht gebonden soep verkrijgt. Kruid met peper en zout. Versier met de bladpeterselie en dien onmiddellijk op.
Extra benodigd
Staafmixer of blender
Kookboek
Het recept 'Knolselderijsoep' is afkomstig uit het kookboek...
Feestelijk slank
Lucrèce Wellekens & Céline van Hauwermeiren
Lukt het om een viergangenmenu te bereiden dat in totaal niet meer dan 700 calorieën bevat? Dat kan perfect wanneer je een menu uit dit boek kiest. Lente... lees verder
© Standaard Uitgeverij