Turkse koude yoghurt-komkommersoep

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,8
  • Voorgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 komkommer, geschild en grof geraspt
  • 800 ml Bulgaarse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels munt, fijngehakt + 4 toefjes voor de garnering
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiden

Doe de geraspte komkommer in een vergiet en bestrooi met 1 theelepel zout. Laat de komkommer 15 minuten uitlekken. Spoel de komkommer af en druk het vocht eruit.

Doe de yoghurt in een kom, pers de knoflook erboven uit en voeg de komkommer en de fijngehakte munt toe. Schenk er 150 ml koud water bij, breng de soep op smaak met zout en peper en laat hem in ca. 30 minuten door en door koud worden en op smaak komen.

Schep de soep in kommen, druppel er olie over en bestuif met een beetje cayennepeper. Garneer met de toefjes munt.

Kookboek

Het recept 'Turkse koude yoghurt-komkommersoep' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Multiculti

diverse auteurs

Multiculti koken is nog nooit zo makkelijk geweest: met dit heerlijke kookboekje haalt u de lekkerste recepten van vier wereldkeukens in huis. Open de keuken... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Komkommersoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!