Komkommersoep met knoflook en bieslook

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,1
  • Voorgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 grote komkommer
  • 400 ml Griekse yoghurt
  • 200 ml crème fraîche
  • 175 ml koude groente- of kippenbouillon
  • 1-2 teentjes knoflook, zeer fijn gewreven in een vijzel
  • 2 eetlepels gesnipperde bieslook, plus wat extra
  • sap van 1 citroen
  • paarse bieslookbloemetjes ter garnering (naar keuze)

Bereiden

Rasp de komkommer, liefst met schil en al (verwijder de schil echter als deze taai en hard is).

Vermeng de yoghurt, crème fraîche en bouillon. Voeg de komkommer, knoflook en bieslook toe. Doe de soep in een keukenmachine en laat de motor even draaien tot de soep de gewenste consistentie heeft.

Breng de soep op smaak met zout en peper en een beetje citroensap. Zet de soep minstens een uur in de koelkast.

Schep de soep in kommen en strooi er nog wat gesnipperde bieslook en (naar keuze) wat bieslookbloemen over.

Extra benodigd

Vijzel, keukenmachine

Tip

Deze komkommersoep op basis van bouillon en veel yoghurt vormt een complete maaltijd als je er brood bij serveert. De bieslook, verse knoflook en het citroensap zorgen voor een frisse, scherpe smaak.

Kookboek

Het recept 'Komkommersoep met knoflook en bieslook' is afkomstig uit het kookboek...

Vers uit de tuin

Sarah Raven

Dit is een uniek boek voor wie graag tuiniert en kookt; Sarah Raven heeft haar passie voor het kweken van groenten, tuinkruiden en fruit vertaald in tal van heerlijke... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Komkommersoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Christian(Bio) Komkommerkruid bloemen zien er prachtig uit en smaken ook goed!

    reageren

  • KrisHeerlijk koel bij buitentemperaturen van 36°C.

    reageren