Pittige linzensoep met glow

  • 7 personen
  • 35 min
  • waardering 8,5
  • Voorgerecht
  • Indiaas
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1½ eetlepel extra vergine olijfolie
  • 280 g gesnipperde zoete of gele ui (1 grote)
  • 3 flinke tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels fijngehakte verse gember
  • 2 theelepels gemalen kurkuma
  • 1½ theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel gemalen kardemom
  • 1 blik tomatenstukjes (400 g), met het sap
  • 1 blik volvette kokosmelk (400 ml)
  • 140 g gedroogde rode linzen
  • 875 ml zoutarme groentebouillon
  • 140 g babyspinazie, grof gehakt
  • 2-3 theelepels vers limoensap, of naar smaak

Bereiden

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en een snufje zout toe en roer alles door elkaar. Bak het geheel 4-5 minuten tot de ui zacht is. Roer de gember erdoor en bak hem 1 minuut mee.

Voeg de kurkuma, komijn, kaneel en kardemom toe en bak het geheel nog een minuutje tot de geuren vrijkomen.

Voeg de tomatenstukjes en het sap toe, de kokosmelk, rode linzen en bouillon. Roer alles goed door elkaar.

Zet het vuur hoger, breng de soep aan de kook en zet het vuur dan meteen lager. Roer de soep goed door (schraap de linzen los die aan de bodem zitten). Laat hem 17-22 minuten onafgedekt zachtjes pruttelen tot de linzen zacht zijn en de soep gebonden is.

Zet het vuur uit, voeg de spinazie toe en laat hem even slinken. Roer er naar smaak limoensap door en voeg zout en peper toe.

Tips

Door de volvette kokosmelk wordt de bouillon extra rijk en romig, maar je kunt ook kokosmelk light gebruiken. Je kunt de soep luchtdicht verpakt in de koelkast tot 1 week bewaren, in de vriezer is dat tot 2 maanden.

Opmerking

Dit is een ideaal soepje voor de lange wintermaanden. De ingrediënten heb je eigenlijk altijd wel in huis en je hoeft maar weinig groenten te snijden. Bovendien sta je voor de voorbereiding niet langer dan een kwartiertje in de keuken, waarna je de soep rustig zijn gang laat gaan. Het is ook nog eens een echte powersoep dankzij ontstekingsremmende ingrediënten als kurkuma, gember, kaneel en knoflook. Vervang de babyspinazie eventueel door andere groenten als fijngesneden boerenkool of snijbietblad. Dit linzensoepje is heerlijk met knapperig brood. Als je van heet houdt, strooi dan wat chilivlokken of cayennepeper over je soepkom.

Kookboek

Het recept 'Pittige linzensoep met glow' is afkomstig uit het kookboek...

Vanavond vegan

Angela Liddon

Angela Liddon, een van de bekendste vegan influencers en koks, biedt met 'Vanavond vegan' een boek boordevol plantaardige avondmaaltijden. Maaltijden die zo lekker en makkelijk zijn dat je iedere carnivoor ermee kan verleiden... lees verder

© Spectrum

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Linzensoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!