![](/i/recepten/kookboeken/2011/de-heerlijkste-soepen-van-de-wereld/chinese-soep-500.jpg)
Chinese soep
- 6 personen
- 25 min
- waardering 8,3
- Voorgerecht
- Oosters
- Vis
Ingrediënten
- 1,2 liter kippenbouillon
- 2 theelepels sesamolie
- 3 lente-uitjes met het groen, gesnipperd
- 2 kleine preien, heel fijngesneden
- 1 chilipeper
- 3 eetlepels sojasaus
- 250 g roze garnalen of gamba's
- 250 g Chinese kool, in repen gesneden
- 250 g Chinese broccoli of broccoliroosjes
Bereiden
Verhit de bouillon. Giet de sesamolie in een soeppan en fruit er de lente-ui en preien ongeveer 5 minuten in.
Voeg de chilipeper toe en giet er de bouillon bij. Laat alles 5 minuten koken. Voeg dan de sojasaus, een beetje zout, de garnalen of gamba's en de Chinese kool en broccoli toe en laat alles 5 minuten sudderen op laag vuur.
Dien op met voorgekookte rijstnoedels.
Variatietip
Je kunt aan deze soep diepgevroren Chinese deegpakjes toevoegen. Doe dat 8 tot 10 minuten voor je de garnalen en groenten toevoegt. Je kunt de deegpakjes ook zelf maken. Meng dan 300 g varkensgehakt met 100 g fijngesneden, geblancheerde kool, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel geschilde en geraspte verse gember, 1 eetlepel sesamolie en een beetje zout. Schep wat van deze vulling op vellen deeg, plak de randjes vast met losgeklopte eierdooier en kook de pakjes 6 tot 8 minuten in de bouillon.
Kookboek
Het recept 'Chinese soep' is afkomstig uit het kookboek...
![](/i/books/2011/cover-de-heerlijkste-soepen-van-de-wereld-kl.jpg)
De heerlijkste soepen van de wereld
Marie Leteuré
Chefs gebruiken bouillons om hun gerechten te verrijken en ook wij kunnen genieten van kippenbouillon of groentebouillon - de verrukkelijke bouillons in dit boek... lees verder
© Good Cook