Wontonsoep

  • 4 personen
  • 75 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Chinees
  • Vlees

Ingrediënten

  • voor het deeg
  • 1 pakje wontonvellen (toko)
  • voor de kippenbouillon
  • 2 wortels
  • 1 prei
  • 2 uien
  • 3 kruidnagels
  • 700 g kippenvleugels
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • voor de vulling
  • 3 gedroogde shiitake (50 g na het weken)
  • 80 g rauwe garnalen, gepeld
  • 300 g varkensgehakt
  • 2 lente-uitjes
  • 1 opgehoopte theelepel geraspte verse gember
  • 1 eetlepel Shaoxing rijstwijn (toko)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • voor de soep
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels sesamolie
  • 200 g choisum (toko)
  • 3 gedroogde wolkenoren (toko), 15 minuten in lauw water geweekt
  • 1 handjevol verse koriander
  • 3 sprieten Chinese bieslook (toko)

Bereiden

Laat voor de vulling de gedroogde shiitake minstens 2 uur in lauw water weken. Laat ze goed uitlekken. Verwijder de steeltjes en snijd de hoedjes in kleine stukjes. Snijd de garnalen in kleine stukjes. Meng de garnalen in een kom met de shiitake en het varkensgehakt. Snijd de lente-uitjes bij en hak zowel het wit als het groen fijn. Meng de lente-uitjes, geraspte gember en wat zout en peper door de vulling. Schep er de rijstwijn, sojasaus, suiker en maïzena door. Bewaar de vulling afgedekt in de koelkast als je de wontons niet meteen maakt.

Schil voor de kippenbouillon de wortels, was de prei en snijd ze allebei in grove stukken. Pel de uien en snijd ze doormidden. Steek de 3 kruidnagels in 2 uienhelften. Doe de kippenvleugels, de groenten, bouillonblokjes en 1,5 liter water in een grote pan. Breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen op laag vuur. Giet de bouillon door een fijne zeef.

Schep 1 theelepel vulling in het midden van elk wontonvelletje. Bevochtig de randen licht met water. Vouw ze tot buideltjes en knijp de randen goed dicht. Maak ca. 24 buideltjes met alle vulling en wontonvelletjes.

Breng een grote pan water aan de kook. Laat er voorzichtig de wontons in zakken (zo nodig een aantal tegelijk). Laat 4 tot 5 minuten zachtjes koken. Schep de wontons zodra ze naar boven drijven met een schuimspaan uit het water. Doe ze in de bouillon. Verhit de bouillon op matig vuur. Voeg de sojasaus, sesamolie, de in stukken gesneden choisum en de in stukken gesneden, geweekte wolkenoren toe. Schep de hete soep in kommen. Garneer met wat korianderblaadjes en Chinese bieslook.

Kookboek

Het recept 'Wontonsoep' is afkomstig uit het kookboek...

Dim sum, heerlijke stoomhapjes

Mikaël Petrossian

Dim sum, die heerlijke Chinese stoomhapjes: gemaakt van soepel deeg en een verrukkelijke vulling. Je vouwt ze en stoomt ze 5 minuten. Klaar! Hapjes voor alle... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Overige soep recept tips

Reacties op dit recept

  • DDit maakt mijn vader altijd, 't is zo ontzettend lekker en ik help graag mee, vooral de dumplingen makend de soep extra speciaal en superlekker.

    reageren