Turkse pepersoep

2 personen
bereiden

waardering 7,8obv 8 waarderingen

Bevat per portie

90 kcal
3 g eiwit
7 g vet
7 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel slaolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 lange groene Turkse peper, in ringetjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 400 ml kippenbouillon (tablet)
  • 1 eetlepel aardappelpureepoeder
  • 4 eetlepels dikke yoghurt
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

Bereiden

Verhit de slaolie en bak hierin de ui en de peperringen ca. 3 minuten op laag vuur. Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe en bak het geheel omscheppend 1 minuut.

Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Roer het aardappelpureepoeder erdoor. Breng de soep al roerend aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Voeg zout en peper toe.

Roer de yoghurt, van het vuur af, door de soep. Strooi de peterselie erover.

Variatietip

Vervang voor een vegetarische variant de kippenbouillon door groente- of kruidenbouillon.

Het recept 'Turkse pepersoep' wordt je aangeboden door . Beeld: Yulia Davidovich | Shutterstock.com

Overige soep tips