Paprikasoep met conchiglie, spinazie en feta

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,6
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 5 rode paprika's, in grote stukken
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 200 ml witte wijn
  • 200 ml noilly prat of witte Martini
  • 4 conchiglie
  • 100 g spinazie
  • 100 g feta

Bereiden

Bak de paprika's met de olijfolie in een pan. Voeg de tijm, de rozemarijn en de knoflook toe. Blus het geheel af met de balsamicoazijn, de witte wijn en de noilly prat.

Laat alles inkoken en voeg de room toe. Meng alles met een staafmixer en zeef het geheel.

Kook de conchiglie in ruim kokend water en giet af. Bak de spinazie en voeg de feta toe. Breng op smaak met wat zout en peper. Vul de conchiglie met de spinazie.

Schenk de soep in vier kommen en leg in elke kom een gevulde pastaschelp.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Paprikasoep met conchiglie, spinazie en feta' is afkomstig uit het kookboek...

Pasta boekbox

Joris Scott & Niels Schavemaker

In deze cadeaubox vind je een kookboek met 24 makkelijk te maken gerechten. Van spaghetti bolognese of een frisse pastasalade met mozzarella tot tagliatelle... lees verder

© Mo'Media

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Paprikasoep recept tips

Reacties op dit recept

  • ValerieIk heb de ingrediënten voor de soep gehaald, lees ik verder dat er ook room toegevoegd moet worden maar hoeveel? Dit staat namelijk nergens aangegeven. Vind dit recept erg onduidelijk.

    reageren