Paprikasoep met gegrilde tonijn

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,4
  • Voorgerecht
  • Mediterraan
  • Vis

bevat per portie

  • 220 kcal
  • 10 g eiwit
  • 15 g vet
  • 11 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 rode of gele paprika's, in stukjes
  • 200 g kruimige aardappel, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ eetlepel mild paprikapoeder
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden (vers of diepvries), gehakt
  • 1 liter courtbouillon of kruidenbouillon
  • 250 g tonijnsteak
  • 2 takjes verse basilicum

Bereiden

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardappel, knoflook en paprikapoeder erdoor en bak alles 4-6 minuten op een lage stand. Schep de Italiaanse kruiden erdoor en schenk de bouillon erbij. Breng dit aan de kook en kook de soep in 10-15 minuten zachtjes gaar.

Snijd de tonijn intussen in plakjes van 1 cm dik, bestrijk ze dun met olijfolie en rooster ze in een gloeiend hete grillpan in 1-2 minuten mooi bruin, ze hoeven niet gaar te zijn. Bestrooi ze met zeezout en versgemalen (citroen)peper.

Pureer de paprikasoep met een staafmixer tot hij mooi glad gebonden is en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de soep in diepe borden en maak in het midden een stapeltje van tonijnplakjes en basilicumblaadjes.

Extra benodigd

Grillpan, staafmixer

Variatietip

Schep in het midden van de soep eerst een flinke lepel Griekse yoghurt of zure room en leg de plakjes tonijn daarop.

Vervangende vis

Tilapia, zwaardvis

Kookboek

Het recept 'Paprikasoep met gegrilde tonijn' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

het Nederlands Visbureau

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Paprikasoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!