Preisoep

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,8
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 grote preien
  • 25 g boter of margarine
  • 300 ml melk
  • 400 ml slagroom
  • 2 groentebouillonblokjes
  • nootmuskaat (desgewenst)
  • voor de garnering
  • kruiden, croutons of fijngehakte prei

Bereiden

Maak de preien schoon en snijd ze in dunne plakjes (ook het groen).

Smelt de boter en fruit de plakjes tot ze wat kleur beginnen te krijgen.

Voeg 300 ml water, de melk, de room en de bouillonblokjes toe. Breng de soep aan de kook en laat hem ca. 15 minuten pruttelen.

Voeg 1 theelepel zout en eventueel wat nootmuskaat toe en garneer met kruiden, croutons of fijngehakte prei.

Picknicktip

Deze soep is makkelijk voor te bereiden en heel lekker, zowel uit een bord als uit een thermosfles. Er bestaan speciale soepthermosflessen, maar voor een redelijk homogene soep is een normale thermosfles ook goed.

Kookboek

Het recept 'Preisoep' is afkomstig uit het kookboek...

Diner XL

Bitte Forsberg

Met 'Diner XL' organiseer je picknickfeestjes in de lente, een strandparty in de zomer en hartverwarmende dineetjes als het koud is. De gerechten zijn feestelijk en... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (16 stemmen)

Preisoep recept tips

Reacties op dit recept

  • mVeel calorieen wel lekker en makkelijk te maken.

    reageren

  • MaggieMoet je deze soep niet met de staafmixer afmaken? Ik doe dat in elk geval wel. Ik gebruik zelf ook iets minder water, melk en slagroom.

    reageren

  • RietHeb net de soep gemaakt. Grandioos wat is die lekker!! Inderdaad moet je hem niet iedere dag eten (calorierijk). Bedankt voor dit recept. Ga meer van de recepten uitproberen.

    reageren