Preisoep met Zeeuwse mosselen

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 1 koffielepel boter of margarine
  • 4 stengels prei, in kleine stukken
  • 2 stengels selderij, in kleine stukken
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 liter visbouillon of schaaldierenbouillon
  • nootmuskaat
  • 400 g Zeeuwse mosselen, gekookt

Bereiden

Verhit de boter in een pan en stoof de prei, de selderij en de ui.

Schenk er de bouillon bij en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat minstens 30 minuten op een zacht vuur sudderen.

Doe de soep door een roerzeef of mix ze fijn met een staafmixer of in de blender. Voeg er ten slotte de gekookte mosselen aan toe.

Extra benodigd

Roerzeef of staafmixer of blender

Kookboek

Het recept 'Preisoep met Zeeuwse mosselen' is afkomstig uit het kookboek...

Weight Watchers

diverse auteurs

'Weight Watchers' bevat maar liefst 300 lekkere, lichte en uitgebalanceerde recepten, van hapjes tot desserts. Van rode-uiensoep met geitenkaas en gevulde... lees verder

© Terra Lannoo

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Preisoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!