Slasoep recepten

Slasoep

Slasoep

Snijd een grote krop romaanse sla of kropsla in repen en was ze even in een vergiet. Smelt 25 g boter in een soeppan en fruit 2 fijngesnipperde sjalotjes zachtjes glazig. Schep de sla erdoor en laat de repen zachtjes slinken. Strooi er 25 g bloem over en schenk er al roerend scheut voor scheut 500 ml melk en 500 ml kippenbouillon bij. Breng de soep aan de kook en laat hem ca. 10 minuten zachtjes koken. Pureer alles met een staafmixer tot de soep mooi glad gebonden is. Klop een eidooier los met een opscheplepel warme soep en schenk dit al roerende weer bij de soep. Verwarm de slasoep nog een paar minuten terwijl je blijft roeren, maar laat de soep niet meer koken. Voeg naar smaak wat zout, peper en een heel klein beetje mosterd toe. Serveer deze slasoep in diepe borden, schep in het midden een lepel zure room en garneer met wat heel fijngeprakt ei en wat tuinkers.

[ Beeld: NoirChocolate | Shutterstock.com ]