Fijne slasoep

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 kleine geschilde en fijngesneden aardappel
  • ½ fijngesnipperde ui
  • ½ teentje knoflook, geperst
  • ½ fijngesneden prei
  • boter
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 kropsla (of overschot van sla)
  • 1 flinke eetlepel zachte kaas (bv. kruidenkaas, mascarpone, ricotta)
  • 1 koffielepel gehakte peterselie of bieslook per bord

Bereiden

Stoof de aardappel met de ui, de knoflook en de prei op een laag vuur in wat boter.

Voeg 1 liter water en de bouillon toe, breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen.

Voeg op het einde de sla toe, kruid met peper en zout en laat 5 minuutjes garen.

Pureer de soep met een staafmixer en voeg dan de kaas toe. Werk de borden af met gehakte peterselie of bieslook voor een feestelijk accent.

Extra benodigd

Staafmixer

Tip

Sommige sla leent zich ook tot zalige baksla of sla in de oven. Denk maar aan suikersla of ijsbergsla waar je nog wat van over hebt. Bestrooi de sla met wat zout en/of kruiden en bak in olie in de pan of op de bakplaat.

Kookboek

Het recept 'Fijne slasoep' is afkomstig uit het kookboek...

Het restjeskookboek

diverse auteurs

In 'Het restjeskookboek' vind je allerlei creatieve recepten waarmee je voedselverlies in de keuken tot een minimum beperkt. Je ontdekt er recepten, samen met tips en variaties, die je helpen om in een handomdraai met kastoverschotjes en keukenrestjes... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Slasoep recept tips

Reacties op dit recept

  • HellenHeb op het laatst ook versierd met hamrolletje en geroosterde pijnboompitten voor een feestelijk tintje.

    reageren