Waterkerssoep recepten

Waterkerssoep

Waterkerssoep

Breng 1 liter kippenbouillon aan de kook. Spoel 200 g waterkers grondig en laat drogen. Houd enkele blaadjes apart. Pel een ui (ca. 50 g) en snipper hem fijn. Voeg de ui en de waterkers toe en laat 10 minuten koken. Neem de soep van het vuur en mix ze fijn. Meng 75 ml magere yoghurt met nootmuskaat en peper en zout. Voeg de yoghurt geleidelijk en al roerend toe. Werk de waterkerssoep af met een paar blaadjes waterkers.

Waterkerssoep recept

verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit 2 gesnipperde uien in circa 5 minuten glazig. Doe 2 bosjes waterkers erbij (verwijder de dikste, taaie steeltjes), leg een deksel op de pan en laat het blad in enkele minuten slinken. Voeg 2 in stukken gesneden kruimige aardappelen en een beetje zout toe. Giet 750 ml water erbij, leg een deksel op de pan en kook de soep 15-20 minuten op halfhoog vuur, tot de aardappelen helemaal gaar zijn. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de waterkerssoep in borden en garneer met een dot crème fraîche. Serveer direct.

[ Beeld: Martin Turzak | Shutterstock.com ]