Waterkerssoep

  • 6 personen
  • 45 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 40 g boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 sjalotten (ca. 100 g), fijngesneden
  • 1 liter kippenbouillon, bij voorkeur zelfgemaakte
  • 300 g aardappelen, geschild, in blokjes
  • 450 g waterkers, dikke steeltjes verwijderd, kleingesneden
  • 200 ml slagroom

Bereiden

Verhit in een pan de boter met de olijfolie en smoor hierin de sjalotten ca. 5 minuten op laag vuur zonder ze te laten kleuren.

Voeg de bouillon en aardappelblokjes toe, breng ze aan de kook en laat ze 15 minuten zachtjes koken.

Voeg de helft van de waterkers toe en laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken. Neem hem van het vuur, laat hem 5 minuten afkoelen en roer dan de helft van de resterende waterkers erdoor (alleen blaadjes, zodat ze slinken en de soep niet vezelig wordt).

Voeg de room toe en pureer de soep glad in de keukenmachine of blender. Voeg zout en peper naar smaak toe en voeg ten slotte de resterende waterkersblaadjes toe, voor wat extra textuur. Laat de soep nog even doorwarmen en serveer hem.

Extra benodigd

Keukenmachine of blender

Kookboek

Het recept 'Waterkerssoep' is afkomstig uit het kookboek...

Eten met familie en vrienden

Sarah Raven

Dit boek bevat ruim 400 recepten, ingedeeld volgens de 4 seizoenen. Steeds meer mensen ontvangen hun gasten thuis in plaats van uit eten te gaan. Wat is er... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Waterkerssoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!