Aardbeien en perziken in marsala van Ursula Ferrigno

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 8,2
  • Nagerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 225 g rijpe aardbeien, gehalveerd
  • 2 middelgrote perziken, in plakjes
  • 1 eetlepel poedersuiker (desgewenst)
  • 4 eetlepels marsala

Bereiden

Meng de aardbeien en de perziken voorzichtig met de eventueel gebruikte suiker en de marsala. Dek de schaal af en laat het fruit 1 uur marineren.

Serveer het fruit in aparte kommetjes en geef er eenvoudige koekjes bij.

Opmerking

'In Italië hebben we allerlei vruchten om een maaltijd een heerlijke afsluiting te geven. Soms wordt het fruit gewoon drijvend in een kom water geserveerd, zodat iedereen het zelf kan schillen. Dit nagerecht is verfijnder en moet gegeten worden als zowel perziken als aardbeien op hun best zijn.' - Ursula Ferrigno

Kookboek

Het recept 'Aardbeien en perziken in marsala van Ursula Ferrigno' is afkomstig uit het kookboek...

La Dolce Vita

Ursula Ferrigno

Dat Italianen echte levensgenieters zijn, zal niemand ontkennen. Vooral van zoetigheden kunnen ze geen genoeg krijgen. En of het nu om roomijs, cake, chocolade... lees verder

© Tirion Uitgevers

Waardeer dit recept (18 stemmen)

Aardbeien toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!