Kaneelananas met munt, limoen en geroosterd kokos

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 8,5
  • Nagerecht
  • Oosters
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 eetlepels donkere basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 grote ananas, geschild, hart verwijderd, in 8 parten
  • sap van 1 biologische limoen
  • handvol kokosvlokken, geroosterd, voor erbij
  • verse muntblaadjes, voor erbij

Bereiden

Roer de basterdsuiker, 2 eetlepels water en de kaneel door elkaar en zet apart.

Gril de ananasparten op een matig hete barbecue 3-4 minuten per kant, tot de parten wat kleur krijgen. Bestrijk ze dan rondom royaal met het kaneel-suikermengsel en gril nog 2 minuten per kant, tot de ananas karamelliseert.

Leg de ananas op een plat bord en knijp de limoen erboven uit. Bestrooi met de geroosterde kokosvlokken en muntblaadjes en dien heet op.

Opmerking

In Dinner by Heston Blumenthal, een restaurant in Londen, garen Heston Blumenthal en zijn team ananassen langzaam aan het spit. Leuk om te zien, nog leuker om te eten - en het leukste is dat je het thuis ook kunt proberen: leg een geschilde ananas in zijn geheel op de barbecue en draai hem elke 5 minuten door hem aan de bladeren vast te pakken. Je kunt ook voor mijn snellere versie gaan: snijd de vrucht in stukken en bestrijk ze met dit kaneel-suikerglazuur.

Kookboek

Het recept 'Kaneelananas met munt, limoen en geroosterd kokos' is afkomstig uit het kookboek...

De groene barbecue

Rukmini Iyer

In 'De groene barbecue' laat bestsellerauteur Rukmini Iyer haar creativiteit los op de lekkerste en origineelste gerechten voor op de barbecue. De 75 recepten zijn opgedeeld in vegetarische en vegan gerechten, dus voor iedereen zit er wel een nieuwe favoriet bij... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Ananas toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!