Ricotta-ijs met honing en tijm

  • 8 personen
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Nagerecht
  • Grieks
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 g ricotta
  • 100 g fijne suiker
  • blaadjes van 3 flinke takjes tijm
  • 400 ml volvette slagroom
  • ½ biologische citroen
  • 100 ml honing

Bereiden

Pureer de ricotta, fijne suiker en tijmblaadjes in een foodprocessor tot een glanzend geheel. Klop in een grote mengkom de slagroom op tot er zachte pieken zijn en vouw dan het ricottamengsel erdoor. Rasp de schil van de citroen erboven, besprenkel met de honing en vouw alles door elkaar. Schep in een diepvriesdoos en zet minstens 6 uur in de vriezer. Serveer.

Extra benodigd

Foodprocessor

Kookboek

Het recept 'Ricotta-ijs met honing en tijm' is afkomstig uit het kookboek...

Cyprus

Georgina Hayden

De keuken van Cyprus is een smeltkroes van mediterrane en Midden-Oosterse smaken. In 'Cyprus' vind je recepten voor ontbijtjes, mezze, gerechten met groente, granen, vis of vlees, bijgerechten, zoetigheden en drankjes.... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (2 stemmen)

IJs recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!