Blauwebessen yoghurtijslolly’s

  • 4 stuks
  • 15 min
  • waardering 8
  • Hapje
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 75 g blauwe bessen
  • 25 g kristalsuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 250 ml Turkse yoghurt (10% vet)
  • 2 eetlepels honing

Bereiden

Doe de blauwe bessen, de suiker en het citroensap in een pan. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken. Laat het mengsel afkoelen en pureer het.

Meng de yoghurt en de honing in een kom. Roer daarna het yoghurtmengsel en de blauwebessenpuree luchtig door elkaar en schep het in de ijsvormen. Laat die ongeveer 1 uur in de vriezer staan of tot het ijs enigszins opgestijfd is; steek daarna de stokjes erin. Laat nog 3-4 uur in de vriezer staan.

Serveer meteen of doe ze in een plastic doos met een deksel en bewaar ze in de vriezer.

Extra benodigd

IJsvormpjes

Kookboek

Het recept 'Blauwebessen yoghurtijslolly’s' is afkomstig uit het kookboek...

IJspret

Linda Lomelino

In 'IJspret' leert Linda Lomelino alles over ijstaart, sorbets, sherbets, roomijs en ijslolly's. 'IJspret' is een boek vol hippe en feestelijke ijsrecepten. Van klassiekers... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (5 stemmen)

IJslolly recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!