Gordon Ramsay: ijslolly's met watermeloen en mango

  • 6 ijslolly's
  • 30 min
  • waardering 8
  • Hapje
  • Oosters
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 450 g watermeloen, in blokjes
  • 180 g mango, in blokjes
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • het sap van ½ limoen

Bereiden

Pureer de watermeloen en mango in een blender en zet het mengsel opzij.

Zet een kleine steelpan op middelhoog vuur en voeg 50 ml water en de suiker toe. Voeg het limoensap en de halve uitgeknepen limoen toe. Laat alles 2-3 minuten doorkoken tot de suiker stroperig is. Laat het mengsel afkoelen en verwijder de limoen.

Schenk de suikerstroop in de blender en meng het samen met het fruit tot een gladde massa. Druk het mengsel door een zeef boven een maatbeker en verwijder eventuele pitjes. Schenk het gezeefde mengsel in de ijslollyvormpjes of in kleine plastic cups. Zet de ijslolly's 1-1½ uur in de vriezer tot ze net bevroren zijn. Prik een stokje of lepel midden in elke ijslolly. Zet de ijslolly's nog 1 uur in de vriezer tot ze helemaal bevroren zijn.

Laat de ijslolly's voor het serveren 5 minuten op temperatuur komen alvorens de vorm of cup te verwijderen, of houd ze even onder warm water zodat de ijslolly's de vorm loslaten.

Extra benodigd

Blender

Opmerking

'Tijdens mijn reis was het vaak zo heet dat ik alleen maar zin had in wat sappig vers fruit en een paar plakken koude watermeloen waren dan de perfecte dorstlesser. Er bestaan watermeloenen zonder pitten, maar als ze er wel in zitten verwijder ze dan voor je het vruchtvlees pureert (dit is helaas een lastig klusje). Ik raad aan om ijslollyvormpjes te kopen; deze zijn online en bij elke goede kookwinkel verkrijgbaar. Een goed alternatief zijn kleine plastic cupjes en ijsstokjes.' - Gordon Ramsay

Kookboek

Het recept 'Gordon Ramsay: ijslolly's met watermeloen en mango' is afkomstig uit het kookboek...

Gordon's great escape Zuidoost-Azië

Gordon Ramsay

Gordon Ramsay gaat op ontdekkingsreis naar het Zuidoosten van Azië en verkent de kleurrijke keukens van Thailand, Maleisië, Vietnam en Cambodja... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (6 stemmen)

IJslolly recept tips

Reacties op dit recept

  • glekker,en...redelijk gezond,met al dat verse fruit. eens probreren.

    reageren

  • wilmaGa ik zeker maken.

    reageren