Panna cotta met matcha, kokos en aardbeiencoulis

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,7
  • Nagerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1½ blaadje gelatine
  • 100 ml volle room
  • ½ theelepel vanille-extract (of vanillemerg)
  • 45 g suiker
  • 1 theelepel matcha
  • 125 ml kokosroom (coconut cream)
  • voor de koude aardbeiencoulis
  • 80 g aardbeien (ca. 7 aardbeien)
  • 1 snufje citroen- of sinaasappelrasp
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • voor de warme aardbeiencoulis
  • 90 g aardbeien (ca. 8 aardbeien)
  • 20 g suiker
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 1 snufje limoenrasp

Bereiden

Week de gelatine 5 tot 10 minuten in wat koud water. Meng in een steelpan de room met het vanille-extract of -merg, de suiker en de matcha en klop goed. Breng aan de kook en haal de pan van het vuur zodra het mengsel kookt. Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe, roer goed en voeg dan de kokosroom toe. Roer nogmaals goed en giet het mengsel in vier kommetjes of vormpjes (bijv. muffinvormpjes). Zet ze minimaal 4 uur in de koelkast.

Bereid ondertussen de aardbeiencoulis. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in stukken. Voor de koude aardbeiencoulis pureer je de aardbeien met het citroen- of sinaasappelrasp en de poedersuiker. Zet in de koelkast. Voor de warme aardbeiencoulis verwarm je de aardbeien, de suiker, 10 ml water, het vanille-extract en het limoenrasp onder voortdurend roeren op middelhoog vuur. Laat 6 tot 9 minuten koken en zeef de coulis.

Haal de panna cotta uit de vormpjes door ze onder te dompelen in warm water en serveer met de coulis van je keuze.

Opmerking

Gebruik voor een strikt vegetarisch versie van het recept agar-agar in plaats van gelatine.

Kookboek

Het recept 'Panna cotta met matcha, kokos en aardbeiencoulis' is afkomstig uit het kookboek...

Koken en bakken met matcha thee

Lene Knudsen

Dit kookboek geeft je gerechten een spectaculaire twist: supergezond tot zalige zoetigheden, van ontbijt tot en met dessert. Begin de dag met... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Panna cotta recept tips

Reacties op dit recept

  • ericZover ik weet wordt gelatine van kraakbeen en botafval gemaakt oa. van varkens. Dus weet ik niet waar jullie het idee vandaan hebben wat hier vegetarisch aan dit panna cotta recept is.

    • jan-peterAgar-agar beste Eric.

    reageren